WIO op Twitter

WIO op Facebook

Gratis nieuwsbrief

Meld u nu aan voor het laatste nieuws over Wereld in Oorlog

Nieuwste nummer

 

Nieuwsberichten

Hebt u berichten voor de rubriek Kort Nieuws in WIO? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude nummers bestellen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIO op LinkedIn

Volg de discussies over
WO I & II op LinkedIn!
Meld je aan!

Blader door Wereld in Oorlog

Meer informatie over Wereld in Oorlog & een online bladerbare versie vindt u hier

Wereld in Oorlog #33

In deze aflevering vindt u de volgende nieuwe artikelen:
 • Guy Gibson, icoon van Bomber Command
  “Een man geboren voor oorlog, maar ook geboren om te sneuvelen in de oorlog. Een man van grote moed, inspiratie en leiderschap.”
 • Russische troepen aan het Westelijk front
  Na de desastreuze nederlaag in de Frans-Pruisische oorlog van 1870-1871, gevolgd door het uitroepen van het Duitse Keizerrijk in Versailles was het de Fransen overduidelijk dat ze zonder hulp de Duitsers niet meer konden verslaan.
 • Hitler zegt ‘nee’ tegen de Volkenbond
  Op 14 oktober 1933 stapt het ‘nieuwe’ Duitsland van Adolf Hitler uit de Volkenbond – de voorloper van de Verenigde Naties.
 • Gevechten op de Maas, mei 1940
  In de vroege ochtend van 10 mei 1940 mengde de Koninklijke Marine zich in Rotterdam in de strijd om de Maasbruggen. Alhoewel de gedurfde en moedige inbreng van enkele Nederlandse oorlogsschepen deze strijd in eerste instantie gunstig leek te beïnvloeden, keerde het tij al snel en verloor de marine nog diezelfde middag één van haar acht kostbare torpedobootjagers.
 • Strijden als een Werwolf
  Onlangs maakte de Nederlandse onderzoeker Karl Hammer bekend dat hij pogingen deed de code te breken van een document dat moest aangeven waar een fortuin aan nazi-diamanten was verborgen. Deze schat zou door de Duitsers worden aangewend om Operatie Werwolf op te zetten. Eric Scheffers reconstrueerde de geschiedenis van dit netwerk guerrillastrijders
 • Column Hoflands oorlog: Oorlogsbuurt Kralingen
  "Op 10 en 11 november 1944 werd in Rotterdam de grote razzia gehouden. Eerst reed de Wehrmacht met radiowagens door de straten. Mannen van zeventien jaar en ouder moesten met warme kleding en een dag leeftocht voor hun huis gaan staan en natuurlijk volgde dan de bedreiging..."
Daarnaast Korte Berichten, boekbesprekingen en de column van Evertjan van Roekel over de miniserie 'Unsere Mütter, unsere Väter'