WIO op Twitter

WIO op Facebook

Gratis nieuwsbrief

Meld u nu aan voor het laatste nieuws over Wereld in Oorlog

Nieuwste nummer

 

Nieuwsberichten

Hebt u berichten voor de rubriek Kort Nieuws in WIO? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude nummers bestellen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIO op LinkedIn

Volg de discussies over
WO I & II op LinkedIn!
Meld je aan!

Blader door Wereld in Oorlog

Meer informatie over Wereld in Oorlog & een online bladerbare versie vindt u hier

Wereld in Oorlog #23

Met in deze editie:
  • De Vechtmissie in Albanië 1914. Aan de vooravond van WOI vochten Nederlandse militairen in Albanië. De eerste Nederlandse vredesmissie, die snel uitliep op een regelrechte vechtmissie.
  • Ons schattige tankje. Op 10 mei 1940 heeft Nederland welgeteld één tank. Een Renault uit 1917. De enige tank die vast kwam te zitten in de Waterlinie.
  • Huzarenstrijd bij Den Haag. Het verhaal van Tonny van Renterghem, commandant van een peloton Huzaren
  • Motorrijders in mei 1940. Ondergang van het IJsselmeerflottielje:een allegaartje van oorlogsschepen moet de Duitsers in mei '40 verhinderen het IJsselmeer over te steken.
  • Hitler’s Cameraman Walter Frentz. Leni Riefenstahl zelf vroeg hem of hij tijd had om naar Neurenberg te komen. Het begin van de carrière van Walter Frentz als “hoffilmer” van Adolf Hitler.
Daarnaast Korte Berichten, boekbesprekingen, de Zaak Pieter Menten deel 2 van Tomas Ross en een column van Evertjan van Roekel.