WIO op Twitter

WIO op Facebook

Gratis nieuwsbrief

Meld u nu aan voor het laatste nieuws over Wereld in Oorlog

Nieuwste nummer

 

Nieuwsberichten

Hebt u berichten voor de rubriek Kort Nieuws in WIO? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude nummers bestellen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIO op LinkedIn

Volg de discussies over
WO I & II op LinkedIn!
Meld je aan!

Blader door Wereld in Oorlog

Meer informatie over Wereld in Oorlog & een online bladerbare versie vindt u hier

Wereld in Oorlog #24

Met in deze editie o.m.
  • De Strijd aan de Hindenburglinie - april-mei 1917. In het voorjaaroffensief van 1917 moeten de Australiërs het dorp Bullecourt aanvallen. Door geblunder van de Britse legerleiding loopt het niet goed af.
  • De Keizerlijke Osmaanse oorlogsdecoratie. E.A.J. van Engeland kreeg als kind van zijn oom een rare sheriffster voor op zijn cowboypakje. Het bleek een Osmaanse oorlogsmedaille uit 1917.
  • De Enigma. Weinig apparaten uit de Tweede Wereldoorlog spreken zo tot de verbeelding als de Duitse Enigma codeermachine.
  • Silbertanne Aktion. Historica Inger Schaap voerde exclusief voor Wereld in Oorlog een gesprek met de laatste overlevende van Silbertanne Aktion.
  • Kleurenfotografie in het Derde Rijk. De Nazi’s maakten gericht gebruik van kleurenfotografie. “Farbe täuscht Wirklichkeit wirklicher vor als schwarzweiss.”
Daarnaast Korte Berichten, boekbesprekingen en de column van Evertjan van Roekel. Tomas Ross gaat in zijn serie ‘Oorlogsmysteries’ in op de intrige achter het ‘Venlo-incident’.