WIO op Twitter

WIO op Facebook

Gratis nieuwsbrief

Meld u nu aan voor het laatste nieuws over Wereld in Oorlog

Nieuwste nummer

 

Nieuwsberichten

Hebt u berichten voor de rubriek Kort Nieuws in WIO? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude nummers bestellen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIO op LinkedIn

Volg de discussies over
WO I & II op LinkedIn!
Meld je aan!

Blader door Wereld in Oorlog

Meer informatie over Wereld in Oorlog & een online bladerbare versie vindt u hier

Wereld in Oorlog #25

In nr 25 onder meer:
  • The Rough Rider rides again. De oudste zoon van de voormalige Amerikaanse president Theodore Roosevelt nam aan beide Wereldoorlogen deel.
  • Wij willen den Dietsche Staat veroveren. Het Vlaamse fascistische genootschap 'Verbond van Diets Nationaal Solidaristen' streefde in de jaren '30 naar een Groot-Nederland. Maar het moest niets hebben van de "Jodenvriend" en NSB-leider Anton Mussert.
  • De Zaak Goudstikker De Amsterdamse Jood Jacques Goudstikker is een succesvol kunsthandelaar. Over de grootste kunstroof in Nederland.
  • De 'Monuments Men'. De Amerikanen kenden een speciale eenheid om kunstschatten veilig te stellen. Kapitein Walter Huchthausen zat erbij. Hoe komt hij dan toch op een oorlogsbegraafplaats in Margraten?
  • Regimentszonen. Veel jongens in de Sovjet-Unie werden als kindsoldaten opgenomen in militaire eenheden en kwamen bekend te staan als 'regimentszonen'
Daarnaast Korte Berichten en boekbesprekingen, een oorlogsmysterie van Tomas Ross en de column van Evertjan van Roekel.