WIO op Twitter

WIO op Facebook

Gratis nieuwsbrief

Meld u nu aan voor het laatste nieuws over Wereld in Oorlog

Nieuwste nummer

 

Nieuwsberichten

Hebt u berichten voor de rubriek Kort Nieuws in WIO? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude nummers bestellen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIO op LinkedIn

Volg de discussies over
WO I & II op LinkedIn!
Meld je aan!

Blader door Wereld in Oorlog

Meer informatie over Wereld in Oorlog & een online bladerbare versie vindt u hier

Wereld in Oorlog #28

In deze aflevering vindt u de volgende nieuwe artikelen:
  • T voor Tinsley. Rotterdam als belangrijkste spionagecentrum ter wereld, in WO1. De topper van de Britse geheime dienst MI6: Richard Tinsley alias "T".
  • Een helm met een verhaal. Het verhaal achter de helm van de '53rd Welsh Division', die in WO II via Normandië en Den Bosch richting Hamburg ging.
  • Codewoord 'kaneelolie'. Het Nederlandse gifgasprogramma bestond o.m. de geheime mosterdgasfabriek van het KNIL in Nederlands-Indië.
  • Goud op drift. In 1939 besluit de Belgische Nationale Bank de goudvoorraad veilig te stellen. Verslag van de onwaarschijnlijke woestijnreis van 198.000 kilo goud.
  • Abraham Tuschinski en de ondergang van het Joodse leven in Rotterdam. De Joods-Rotterdamse bioscoopmagnaat die in september 1942 werd vergast in Auschwitz-Birkenau. Een reconstructie.
Daarnaast Korte Berichten en boekbesprekingen, Tomas Ross die schrijft over 'De Wraak van Mussolini' en de column van Evertjan van Roekel over een 'Foute Keuze'.